Legg igjen en kommentar

Gi oss en skikkelig ungdomssatsing, eller dra til helvete

Vi begynner å nærme oss slutten av en sesong som har inneholdt det meste. Nedrykksangst, medaljeambisjoner og cuphåp. Nå er vi gode outsidere til en topp tre-plassering i serien, samtidig som at vi er de største favorittene til å delta i cupfinalen. Brann banker alle hjemme nå, og det gjør vi med stil. 

Gode resultater til tross, Brann er ved en helvetes vanskelig korsvei. For bak disse resultatene, som utvilsomt er skapt av Skarsfjord og Walstad sine evner til å hente de rette spillerne, lurer en unik generasjon av unge bergensere som trenger spilletid. 

Det har allerede blitt demonstrert av Bård Finne, som nølte lenge med å signere proffkontrakt. Brann har et dårlig rykte på seg når det gjelder ungdomssatsing. Nå ser vi det igjen. Kristoffer Barmen har fått kontraktstilbud, men drøyer med å skrive under. Det er flere klubber interessert. Barmen vet, som de fleste i Bergen, at Brann er trege med å gi ungdommene sjansen. Han har opplevd det selv. Selvsagt nøler han. 

Til neste år bør alle hans bekymringer vedrørende Branns ungdomssatsing være en saga blott. I hvert fall hvis gjengen nede i Idrettsveien har noenlunde kontroll på det de driver med.

I vinter kommer vi sannsynligvis til å miste et par nøkkelspillere. Både Zsolt og Ojo har mer enn signalisert at de ikke er interessert i flere sesonger i Bergen. Disse må erstattes, på et vis eller et annet.

Sportsklubben møter også mange vanskelige valg når det gjelder hvordan man skal bygge opp troppen. Vi har den beste generasjonen bergensere på tiår, med en rekke unge spillere som er både klare for – og utålmodige med – å få prege Tippeligaen. Samtidig har vi en tropp med mange dyktige og spillesugne spillere i sin beste alder, som neppe kommer til å godta benkesliting.

Dette er dessverre to grupper som har motstridende interesser, slik det er i dagens Brann. 

De nærmeste månedene, i høst og i vinter må man derfor ta en bevisst beslutning i Sportsklubben Brann. Det holder ikke lenger med fine ord. Nå har vi flere lokale spillere som virkelig har potensial til å slå gjennom som fotballspillere på det øverste nivået. Nå har vi, for første gang på veldig lenge, muligheten å velge lokale ungdommer foran halvgamle østlendinger og utlendinger, uten å nødvendigvis svekke det sportslige aspektet vesentlig. 

Dette er en mulighet Brann er nødt til å gripe. Ikke bare er det lønnsomt å utvikle egne spillere for å eventuelt selge dem senere, men det vil bety mye for engasjementet i byen å få frem noen lokale helter.

Vi må satse på ungdommene våre. Vi har ikke råd til annet.

Legg igjen en kommentar