1 kommentar

Ekte ydmykhet har et navn

Sportsklubben Brann har lenge hatt rykte på seg for å være arrogant og lite mottakelig for kritikk. Det er godt å se at vi har kontinuitetsbærere som kan holde tradisjonene i hevd.

Den siste uken har både Rune Skarsfjord (Bergensavisen) og Rolf-Magne Walstad (Brann.no)  kommet med hvert sitt tilsvar til de som i lokalpressen har våget å kritisere Brann sin talentsatsing. Først ut var Skarsfjord i Bergensavisen, som nærmest beskyldte kritikerne (Per Kolstad og Doddo) for å angripe ungdommene, mens kritikken i realiteten er entydig rettet mot hovedtreneren selv. I stedet for å svare på den faktiske (og i mine øyne rettmessige) kritikken, velger han heller å dikte opp beskyldninger mot spillerne og resten av apparatet, for så å heltemodig ta dem i forsvar.

Artikkelen avsluttes med at Skarsfjord sier: Det vil alltid være en debatt om spilletid fra start, men vi skal huske at det er et nåløye å komme seg inn i en startoppstilling. Som Doddo påpeker i blogginnlegget sitt har 35 år gamle Hassan El Fakiri, som stort sett har spilt back de siste årene, i det siste blitt foretrukket foran 19 år gamle Kristoffer Barmen. Skarsfjord kan messe om «nåløye» så mye han vil, men det der tyder på alvorlig vegring mot å slippe til unggutter.

Noen dager senere publiserte Brann.no et forsvarsskriv fra Rolf-Magne Walstad, med tittelen «Ønsker klarsyn i debatten». (I mine kretser er «klarsynthet» et annet ord for «bullshit», men vi får håpe det bare er uheldig ordlegging.) Dette er relativt godt skrevet, med oppramsing av spillere på diverse landslag og med spilletid for A-laget.  Det ser fryktelig imponerende ut, både Fredrik Haugen (18), Kristoffer Larsen (13) og Kristoffer Barmen (12) er oppført med tosifret antall kamper. Problemet er selvsagt at vår sportslig administrative ansvarlige ikke gjør forskjell på serie- og cupkamper, eller kamper fra start og innhopp i det 87. minutt.

Denne listen, som blir langt mindre imponerende hvis man går den etter i sømmene, er også Walstad sitt eneste faktiske svar på kritikken som har kommet, nemlig at Brann er for dårlige til å gi unge spillere sjansen i Tippeligaen. Ellers inneholder artikkelen stort sett skryt over hvor flinke Brann er med talenter nedover i rekkene. Så lenge man er flink med 13-17-åringene, er det visst ikke så farlig at ungdommene forsvinner fordi de ser at de ikke blir satset på.

Når man jobber i Sportsklubben Brann bør man tåle at folk har meninger om jobben som gjøres. Her har åpenbart Rune Skarsfjord noe å lære av Rolf-Magne Walstad og andre i klubben. I stedet for å skjelle ut kritikerne i media, er det mye bedre å legge ut et intetsigende forsvar på Brann.no. På den måten kan man la være å svare på kritikk, uten å bli presset av pagsomme journalister.

(De har dessverre fjernet legendariske «Kloke ord må få forankring» fra 2010, men heldigvis var det en på VGD som tok vare på den for oss. Til glede for nye lesere: Styret i Brann uttaler seg)

Twitter: @StoltOgKry / @bemastberg

1 comments on “Ekte ydmykhet har et navn

  1. Glimrende blogginnlegg

Legg igjen en kommentar