Legg igjen en kommentar

Sagaen om Bård Finne fortsetter

17 år gamle Bård Finne er det heteste navnet i Bergen akkurat nå. I nyere tid er det bare Erik Huseklepp sitt mål 19 sekunder inn i sin første Stadionkamp som er i nærheten av ungguttens innhopp mot Rosenborg. Enhver bergenser som scorer på Stadion blir hyllet, og scorer du to mot Rosenborg er du allerede nesten en legende.

Bård Finne hadde imidlertid markert seg på et mindre hyggelig vis lenge før Rosenborg-kampen. Det var lenge usikkert om han kom til å signere proffkontrakt for Brann. Agent Stig Lillejord hadde kontakt med Molde og nederlandske NEC Nijmegen, og de var også på besøk i Nederland for å sjekke ut forholdene. Det er forståelig at en ung og talentfull fotballspiller vil se hvilke muligheter han har, spesielt når Brann var såpass trege med å innse alvoret og tilby ham kontrakt. Sportsklubben og Finne ble heldigvis enige om å fortsette samarbeidet. Dessverre signerte man bare kontrakt ut 2013. Dette ser allerede ut til å by på problemer.

I går kunne Bergens Tidende melde at Brann har hentet en etter sigende svært talentfull senegalesisk spiss på prøvespill. I dag publiserer bt.no en artikkel, en kommentar og en Doddo-blogg som alle er kritiske til dette. I artikkelen er det agent Stig Lillejord som kritiserer Brann for å se på spillere i samme kategori som hans klient. Kommentaren og bloggen er bekymret over signaleffekten dette gir. Det er forståelige bekymringer. Problemet er at Bård Finne og (kanskje aller helst) Stig Lillejord har skapt denne situasjonen selv, ved å bare signere ettårskontrakt med Brann.

Branns ubestridte førstevalg på topp siden den første kampen i 2011, Kim Ojo, har også kontrakt som går ut neste sesong, og har ingen intensjoner om å forlenge. Hvis noen vil betale penger for ham er det sannsynlig at Ojo forsvinner i vinter. Bård Finne kan diskutere med andre klubber når det er et halvt år igjen av kontrakten, det vil si sommeren 2013. Hvis Finne/Lillejord ikke føler at det satses tilstrekkelig på unggutten de første månedene av sesongen, er det sannsynlig at han forsvinner. Hvis det satses på ham, og det går veldig bra, er det også sannsynlig at han forsvinner i august eller etter sesongen. Dermed sitter Brann igjen med Erik Huseklepp (som ikke har spilt spiss så langt i hans andre Brann-periode) som eneste spissalternativ i 2014. Det ville vært grov uforstand av Walstad og Skarsfjord å ikke orientere seg i markedet.

Jeg er glad i Bård Finne, og håper han blir en hit i Brann i mange år fremover. Her har han dessverre, sammen med agenten sin (som jeg antar ikke spiller en ubetydelig rolle), gjort det vanskelig for både seg selv og klubben. Jeg vet ikke hvor sannsynlig det er med kontraktsforhandlinger i vinter for å unngå mer støy i sommer, men det er lov å håpe.

twitter: @StoltOgKry / @bemastberg

Legg igjen en kommentar